5 Cara Kurangkan Tekanan Di Tempat Kerja

Bila kerja makin bertimbun, mulalah rasa tertekan dan tiada mood. Cosmo cadangkan lima cara untuk kamu kurangkan rasa stress di tempat kerja. Check it out!

1. Tarik Nafas.

Melihatkan kertas menimbun di atas meja pada waktu awal pagi lagi buat mood kamu jadi kurang bersemangat. Cuba tarik nafas dan lepaskan. Lakukannya beberapa kali. Haa…Rasa sedikit legakan?

2. Hiasan Meja.

Hiasan di meja kadang-kadang mampu buat kamu kurangkan stress. Hiaskan meja dengan bunga hidup seperti bunga mawar. Selain berikan udara segar malah turut berikan bau wangi di tempat kerja kamu. Tak salah nak letak gambar ahli keluarga kamu juga!

3. Rehatkan Mata.

Berehat seketika sebelum waktu makan tengah hari dengan tidur sekejap dalam 10 minit. Selain dari dapat rehatkan mata, dapat juga otak kamu itu berehat. Atau boleh juga menjenguk di tingkap untuk melihat pokok-pokok hijau di luar.

4. Dengarkan lagu Kegemaran

Sambil buat kerja, dengarkan lagu kegemaran. Cosmo suka dengarkan lagu-lagu dari album Back 2 Life oleh Sean Kingston. Antara lagu yang kamu boleh dengarkan dari album ini ialah Hold That feat You Gotti, Smoke Signals, Ordinary Girl dan banyak lagi.

sean kingston

5. Makanan Manis.

Menurut kajian, makanan manis mampu buat kamu jadi gembira. Cosmo cadangkan kamu cuba ais krim terbaru Magnum iaitu Magnum Gold. Rasa kemewahan coklat dengan rasa karamel mampu berikan kegembiraan berganda!

Product_Gold116-322340

XOXO

Ain Mahthir, Editorial Assistant

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: