Demam PGL Tak Habis Lagi…

Hi,
Dah pernah tonton teater muzikal Puteri Gunung Ledang? Nak mengaku ni, I baru pergi tengok last week dengan Cik Puan Editor…. hehehe. Dah masuk musim ke-3 kitorang baru dapat chance nak pegi tengok. Tu pun lepas berangan nak beli tiket last minute (dah tentu-tentu takde!), kebetulan Cosmopolitan ditawarkan dua kerusi untuk malam Gala PGL. Alhamdulillah (Terima Kasih Eja – Enfinity Productions). Seated 2 rows from the stage, belum apa-apa lagi Izza dah panick, takut dia tersebak sampai berjurai air mata (jiwang sikit editor Cosmo ni) tak bawa tisu pulak tu … nasib baik sampai ke hujung emosi terkawal. Apa-apapun sekarang I faham kenapa ada setengah orang tu sanggup beli tiket setiap pertunjukan PGL. Memang menakjubkan! Lagu pembukaan saja dah buat meremang bulu roma. Comelnya penari-penari Jawa terkedek-kedek atas pentas, dan suara tetap maintain. Takde pula dengar siapa-siapa yang “terkucil”. Watak-watak utama semua hebat-hebat, paling tak sangka Sultan Mahmud boleh menari broadway ala Melayu! Gusti Putri pula banyak buat magic! Sekejap ada sekejap hilang… Itu antara highlight PGL3, ilusi optik yang membuatkan ia lebih hebat! Susah juga nak cerita semuanya. Yang mana dah pernah tengok tentu faham, dan yang belum berpeluang, dengar cerita PGL3 akan disambung sehari lagi. Cepat-cepatlah pegi beli tiket!
-Nana-
Advertisements

7 thoughts on “Demam PGL Tak Habis Lagi…

  1. pu3sakura says:

    bestnya…saya masih tak berpeluang untuk menontonnya…huhuhu…

  2. ani says:

    jelesnye….hehe…teringin sgt nak tgk PGL ni…tp slalu xde chance nak pegi…

  3. hanys says:

    insya Allah, tak der aral, i pi this sunday nagn my friends.. huhuhu.. tak sabar nyer… cosmo wat la aktiviti tgk PGL dengan readers.. huhhu

  4. i dh tgk first season ari tuh, n im goin t watch this again n this fri..can’t wait for that..:)

  5. Wah, bukan main lagi ye dah tgk PGL. Tak sabar nak tunggu show pada 18/2 minggu depan. Mesti best & tak sabar nak tgk hero yg hensem!

  6. sayang says:

    huhuhu.. takat ni x berkesempatan lg nak g tgk..

  7. Misz Lyia'z says:

    t’ingin sgt nk tgk.. tp, asik x bkesempatan jer.. huhu 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: