Multi-tasking Driver


Alangkah bahagianya kalau setiap pagi dan pulang dari kerja aman tanpa traffic jam yang sangat menguji kesabaran. Pagi tadi, pelbagai ragam pemandu yang telah saya perhatikan ketika sedang mengharungi kesesakan. Menggunakan telefon bimbit tanpa alat bebas tangan, ada yang mengambil kesempatan mencalit gincu di bibir (mungkin kat rumah tadi tak habis bersolek), ada yang mengangguk-anggukkan kepala (mungkin sedang layan lagu kat radio kot), ada juga yang boleh tahan menyedut asap rokok pakej dengan asap kenderaan yang dah sedia ada dan yang membaca surat khabar ketika memandu pun ada! Pemandu Malaysia memang hebatkan? Salah satu cara untuk mengelakkan kesesakan lalu lintas adalah dengan keluar rumah lebih awal dari waktu puncak. Kamu ada cadangan lain? Jom kongsi pendapat! Sharing is caring!

XOXO,

Zura Ahmad

Advertisements

5 thoughts on “Multi-tasking Driver

  1. yang ambil gambar sambil memandu tu siapa ye?heheh-Nana-

  2. hanys says:

    nak elak sesak naikla LRT.. tapi LRT skang,, especially PUTRA pun jammed gila… lgi2 kawsan hot mcm wangsa maju, my home.. perghh.. yg paling kronik, last wednesday.. as a result i pitam kat Stesen Ampang Park.. malunyer..:(

  3. Alahai, kesiannya hanys. I pun dulu pernah ada episod nak pitam naik bas mini masa bulan puasa… Tapi sekarang semua pengangkutan awam dah ada air-cond tak lah teruk sangat. Nostalgia betul Bas Mini Wilayah!Salam Ramadan! Izza

  4. zura ahmad says:

    Tu belum kes tertinggal bas dan terkena tempias lecak tepi jalan. Tak boleh lupa saat tu, kelakar pun ada gak.

  5. hi..zura..fida suh i leave comment kat u..n she ask me to say thx to yuo..i have no idea wat its all about..neway..nice blog..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: